Installera skrivare i fjärrskrivbordet

Hantera Citrix

Installera skrivare [VIDEO]

I Cloudplace rDesktop, en terminalservermiljö, är skrivare normalt installerade på klientdatorerna istället för servern. Det innebär att alla datorer som ansluter till Cloudplace rDesktop måste ha skrivarna installerade lokalt. Det är fördelaktigt eftersom du kan skriva ut på din hemmaskrivare från fjärrskrivbordet om du ansluter från en hemdator.

Vid tjänstens start lägger EPM Datas projektgrupp till företagets skrivare på alla datorer.

För att lägga till en skrivare går du till Kontrollpanelen på din lokala dator genom att klicka på Windows-ikonen i nedre vänstra hörnet av skärmen. Under Kontrollpanelen navigerar du till Enheter och skrivare under Maskinvara och ljud, och klickar på Lägg till en skrivare (kan variera beroende på Windows-version).

Om skrivaren finns på det lokala nätverket kommer Windows normalt att söka och hitta skrivaren automatiskt. Annars måste du ange skrivarens hostnamn (t.ex. printer.cloudplace.se) eller IP-adress. Klicka på länken Skrivaren jag vill använda finns inte med i listan, markera checkrutan Lägg till en skrivare med TCP/IP-adress eller värdnamn och klicka på Nästa.

Fyll i skrivarens hostnamn eller IP-adress i fältet Värddatornamn eller IP-adress och klicka på Nästa. Datorn kommer nu att försöka ansluta till skrivaren. Om Windows inte hittar rätt drivrutin för din skrivare kan du behöva hämta drivrutinspaketet från en medföljande CD-skiva eller från leverantörens webbsida på internet.

Slutligen, ange ett namn för skrivaren och installationen är klar. Nästa gång du ansluter till Cloudplace kommer skrivaren att vara tillgänglig för utskrifter. Om du vill använda skrivaren som standardskrivare för utskrifter kan du högerklicka på skrivaren i Kontrollpanelen och välja Använd som standardskrivare.