Genomgång av Windowsmenyn

Hantera Citrix

Genomgång av Windowsmenyn i Cloudplace [VIDEO]

I Cloudplace fungerar Microsoft Windows på samma sätt som på vanliga Windows-datorer, med skillnaden att det är baserat på en serverversion istället för en klientversion. På grund av att Cloudplace är ett fleranvändarsystem är det mer låst för att garantera säkerhet och tillgänglighet.

Som användare kan du anpassa din Windows-upplevelse genom att lägga till applikationer i aktivitetsfältet för enklare åtkomst. Klicka på Windowsikonen i nedre vänstra hörnet av skärmen för att öppna Windows-menyn och se en lista över vanliga applikationer. Om du vill se alla installerade applikationer kan du klicka på den nedåtriktade pilen med en cirkel runt i nedre delen av Windows-menyn.

För att lägga till en applikation i aktivitetsfältet kan du högerklicka på applikationen och välja "Lägg till i aktivitetsfältet". Du kan också söka efter en specifik applikation genom att klicka på Windowsikonen och skriva applikationens namn, t.ex. "Outlook". Windows kommer då söka efter alla applikationer som innehåller "Outlook" och du kan starta applikationen därifrån.