Oljibe, ett modernt byggföretag Med en utveckling på 15 år som 2013 innebar 90 anställda och en omsättning på 350 miljoner kronor fanns det nya krav och behov.

Dock hade ITdriften inte utvecklats. Med en ansvarig person som skötte driften inhouse var situationen inte längre hållbar. Det var en drift som utgick ifrån 90talets lägre krav och mindre behov. Vid en eventuellt problem som strömavbrott eller ännu värre en brand fanns otillräcklig datasäkerhet. Backup var på band och om något skulle inträffa med den ansvariga personen stod ett helt företag utan möjlighet att påverka situationen. En förändring behövdes i form av ökad trygghet, säkerhet, tillgänglighet och enkelhet.

Marknaden lösningar ställdes mot varandra men det var en sak som blev avgörande. Det var helheten tillsammans med ett kundfokus som föll Oljibe direkt i smaken. Därför valde de EPM.
De löste inte bara våra problem, de levererade även ett personligt engagemang. Det genom en vilja att förstå Oljibe’s verksamhet där de var duktiga på att lyssna och komma med alternativa lösningar, berättar Hjalmatyr Daregård, Marknads/HR chef på Oljibe.

Idag har osäkerheten, otryggheten och rädslan bytts ut. Förändringen har inneburit en stabilitet och proffessionalism som ligger i linje med var företaget vill vara. En situation som även ger ringar på vattnet i form av att Oljibe’s arbete mot kunder sker utan risker. Kostnaden är en annan hos Oljibe idag men samtidigt motiveras värdet av den säkerhet, tillgänglighet och trygghet som förändringen resulterat i. De har fått en form av försäkring som innebär att om något skulle hända kan EPM lösa ett problem på 20 minuter som hade tagit ett dygn för Oljibe. Allt har fungerat väldigt bra. Problem löses snabbt och de håller vad de lovar.

Det blir ett självspelande piano. Händer det något idag är det inte vår huvudvärk. Vi kan fokusera på bara vår verksamhet. Det känns både tryggare och mer långsiktigt, avslutar Hjalmatyr Daregård.

Hjalmtyr Daregård
HR- / Marknadschef, Oljibe

Elektravägen 67, 126 30 Västberga Industriområde
Box 42126, 126 15 Stockholm / Tel: 08-505 725 00

Hemsida: oljibe.se

Nästa